påfyllningsventil syr2128

Påfyllningsventil SYR 2128

Typ 2128 är gjord för att tillfälligt fylla på värmesystemet. Påfyllningsventilen bör inte anslutas permanent till värmesystemet. Påfyllningsgruppen har slanganslutning mot systemet. Om anslutningstrycket faller under systemets tryck vid påfyllning så förhindrar den inbyggda backventilen att vatten från systemet går tillbaka till påfyllningssystemet.

Utförande

Påfyllningsgruppen består av slanganslutning, justerbar reduceringsventil, avstängningsventil och backventil. Den innehåller alla nödvändiga komponenter för påfyllning av värmesystem enligt europeisk standard.

Material

Ventilhuset består av koppar och avzinkningshärdigt material (DN15) eller en högkvalitativ lågnivå bly-legering (DN20). Inställningsratten är av glasfiberförstärkt plast, och gummidetaljerna är av värme och åldringsbeständig gummielastisk plast. Kåpan är förstärkt av polyamid, fjädern är av korrosionsskyddat fjäderstål och alla andra delar är i rostfritt stål eller desinfektionsskyddad koppar. Filtret är av rostfritt stål och har en masksvidd på 0,25 mm.