Sekretess och datalagringspolicy

Om sekretess- och datalagringspolicyn

I den här sekretess- och datalagringspolicyn beskriver vi vilka uppgifter vi samlar in om våra kunder och webbesökare, hur och varför vi samlar in och använder uppgifterna samt hur vi skyddar dina rättigheter och uppfyller våra förpliktelser enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Insamling, lagring, sammanställning, utlämning och annan behandling av personuppgifter regleras i dataskyddsförordningen. Lagen ställer bl.a. höga krav på konfidentialitet och säkerhet vid hantering av personuppgifter. Datainspektionen utövar tillsyn gällande förordningen.

Med personuppgifter avses alla uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till en enskild (levande) person, såsom t.ex. namn, hemadress, ipadress, personnummer, bilder och ljudupptagningar och e-postadress.

Vilka vi är

AB Somatherm
Bangårdsgatan 1
671 31 ARVIKA

VD: Janne Olsson janne@somatherm.se
Vice VD: Andreas Lind andreas@somatherm.se

Personuppgiftsansvarig: Andreas Lind
Personuppgiftsbiträde: Aktiv it, vår IT partner
Personuppgiftsbiträde: Ernst & Young, våra revisorer
Personuppgiftsbiträde: Ipeer AB, vårt webhotel

Vår webbplatsadress är: https://somatherm.se.
Webbansvarig: Robin Kristoffersson robin@somatherm.se
Marknadsföringsansvarig: Andreas Lind andreas@somatherm.se

 

Cookies i marknadsföringssyfte

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster.

Dessa cookies identifierar INGA personliga uppgifter om våra besökare som till exempel namn, kontaktuppgifter, inkomst osv. Läs mer om vilka cookies Google använder. Cookies från Google sparas i max 540 dagar och Facebook 180 dagar. Därefter tas de bort automatiskt.

 

Google Analytics

Vi använder följande Google Analytics Annonseringsfunktioner:

  • Remarketing med Google Analytics
  • Visningsrapportering för Googles Display-nätverk
  • Demografi- och intresserapporter i Google Analytics
  • Integrerade tjänster som kräver Google Analytics för att samla in data för annonseringsändamål via annonscookies och anonyma identifierare.

Om du inte vill att Google Analytics ska samla in data om dig så kan du förhindra detta genom att klicka på denna länk.

 

Google Adwords, DoubleClick, Facebook

Vi använder Google AdWords, Facebook och andra plattformar för att annonsera på Internet. AdWords Remarketing visar relevanta annonser anpassade till dig baserat på vilka delar av webbplatsen du har besökt genom att placera en cookie på din dator. Med Google AdWords Remarketing kan vi skräddarsy vår marknadsföring så att den blir mer relevant för våra besökare. För anpassade annonser följer vi Google´s riktlinjer som du kan läsa mer om här.

Förhindra och kontrollera vilka annonser som visas på följande plattformar:

Google Annonser

Facebook Annonser

 

Beräkningsformulär och dimensionering

När du fyller i vårt dimensioneringsformulär och klickar i rutan “Jag har läst och godkänner villkoren för sekretess och datalagring” samtycker du till att vi sparar relevant information för att ge dig ett underlag för framtida frågor och eventuella beställningar. Vi delar inte med oss av denna information till tredjepart, utan använder endast denna data inom vår organisation för att kunna dimensionera rätt produkter och lösningar åt dig.

Har du klickat i rutan ”Jag vill få nyhetsbrev & utskick via e-post”, så använder vi din e-postadress för att skicka ut nyhetsbrev med jämna mellanrum. Har du denna ruta avmarkerad kommer vi inte att skicka ut nyhetsbrev till dig.

Om du vill ta bort din information och dimensioneringsunderlag, så kan du Maila oss här!

 

Nyhetsbrev

Vi värnar om din personliga integritet, och vi eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd. Vi har därför alltid en länk med i vårt nyhetsbrev där du kan avregistrera dig från framtida utskick. Våra nyhetsbrev har som enda syfta att vidarebefordra information och uppdateringar om våra produkter och tjänster.

Vi använder MailChimp som vår marknadsautomatiseringsplattform. Om du väljer att uppdatera din profil för framtida utskick, godkänner du att informationen du lämnar kommer att överföras till MailChimp för behandling i enlighet med deras integritetspolicy och villkor.

Vill du uppdatera din profil och tillåta framtida utskick, så kan du Klicka här!
Vill du avregistrera dig från vårt nyhetsbrev, så kan du
Klicka här!

 

Leverans-, reklamation- och ärendehantering

Vi sparar personuppgifter om dig såsom företagsinformation, namn, e-postadress och telefonnummer. Syftet är för att kunna genomföra verksamhetskritiska processer såsom att skapa kundorder, ordererkännande, kunna leverera våra produkter till rätt adress samt även för att skicka fakturor. Vi behöver även arkivera vissa uppgifter efter avslutad affär för att uppnå de krav som ställs på vår bokföring enligt bokföringslagen.

Vi samlar även in relevant data för att kunna ha en fungerande kundtjänst anpassad för dig som kund.
Våra ärendehanteringssystem är konstruerade, så att endast de behöriga inom organisationen eller personuppgiftsbiträden kan ta del av information och göra uppföljning till dig som kund.

Vi sparar hemadress endast med ditt samtycke om du som slutkund exempelvis har ett reklamationsärende där vi behöver veta var produkten befinner sig, så att vi kan kontakta dig och utföra service och reparation. Vi sparar även namn, hemadress och ev. telefonnummer om en produkt skall skickas direkt till privatperson med tillhörande sms- eller telefonavisering.

 

Har du ett ärende med uppgifter som du vill ta bort ur vårt system, så kan du skicka ett mail till info@somatherm.se